logo
•• Liptovské pekárne a cukrárne Včela - Lippek, k.s. - exkurzia žiakov zo Základnej školy Spišská Teplica ••

 
Žiaci zo Základnej školy Spišská Teplica (Prešovský kraj) využili možnosť zúčastniť sa na odbornej exkurzii "Cesta za jedlom - slovenské chutí najlepšie" v rámci týždňa "Hovorme o jedle", ročník 2014. Cieľom ich exkurzie boli Liptovské pekárne a cukrárne - Lippek, k.s. so sídlom v Liptovskom Mikuláši (Žilinský kraj).
 
Liptovské pekárne a cukrárne Včela-Lippek k.s. pôsobia na pekárskom a cukrárenskom trhu už celé dlhé desaťročia. Základným krédom spoločnosti je vyrábať pekárske a cukrárenské výrobky najvyššej kvality tradičnými výrobnými postupmi. Vyhýbajú sa preto používaniu chemických prísad,farbív,urýchľovačov kysnutia a podobných látok vo výrobkoch.
 
Liptovské pekárne a cukrárne Včela - Lippek k.s. vlastnia patent na výrobu fínskeho chleba a KORN chleba. Výrobky neochudobňujú o maslo, sušené mlieko, cmar, naozajstné cereálie, ovsené vločky, celozrnné zmesi alebo smotanu. Celkovo vyrábajú 195 druhov pekárskych a 281 druhov cukrárenských výrobkov pod dohľadom skúsených pekárskych a cukrárskych majstrov. Konzumný rascový chlieb, zemiakový a cmarový chlieb, chleby dlháň, klíčkový a ROGEN, liptovské rožky, cereálny slivkový croissant, vanilkový slimák a ďalšie výrobky poznajú zákazníci nielen v Liptove, ale aj na Orave, Spiši, v Martine, Banskej Bystrici a ostatných kútoch Slovenska. Liptovské pekárne a cukrárne Včela - Lippek k.s. sú držiteľom "Značky kvality SK" u viacero svojich výrobkov.

Žiaci II.A triedy zo Základnej školy Spišské Teplice navštívili jednu z prevádzok Liptovskej pekárne a cukrárne Včela - Lippek k.s počas týždňa "Hovorme o jedle 2014". Vedúci smeny ich previedol výrobnými halami a skladovacími priestormi spoločnosti.  Deti mali možnosť vidieť, ako sa vyrába poctivý chlieb, rožky, sladké pečivo a ďalšie pekárske výrobky. Podrobne si obzreli celý výrobný proces rožkov - stroje v prevádzke, ktorú navštívili dokáže vyrobiť až 200 000 kusov denne. Každé z detí si s radosťou pochutilo na čerstvo pripravenom rožku. Nechýbala prehliadka prípravy cesta, balenia náplne do šatôčiek a prezentácia rôznych druhov náplní do pečiva (najviac zaujala čokoládová). Žiaci sa počas exkurzie oboznámili aj so skladovaním surovín a expedíciou hotových výrobkov.

Všetko dopadlo na jednotku. Deti sa už teraz tešili na zajtrajšie raňajky a voňavý chlebík a pečivo na ich stole, ktoré môže pochádzať aj z tejto pekárne.

 
 
 

Tu si môžete pozrieť video z exkurzie:
 

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...